Ben je vrij gevoelig ?

Heb je een sterk inlevingsvermogen ?

Mag het voor jou een laagje dieper gaan ?

Dan is mijn manier van begeleiden waarschijnlijk iets voor jou. Ik werk namelijk graag gevoelsmatig  en visueel.Eerlijk gebruik ik niet graag de term HSP (hoogsensitief persoon) omdat het ons in een soort van hokje stopt maar mijn cliënten herkennen zich hier meestal wel in, vandaar dat ik het vermeld.

Belangrijk is dat je zin hebt om met jezelf aan de slag te gaan en dat je graag inzicht wilt. Iets wat nu 'lastig' is, kan je juist helpen om 'krachtig' te staan.

Identiteit en grenzen stellen

Als sensitief mens heb je nood aan oprechte verbinding met anderen. Je hebt een sterk inlevingsvermogen waardoor je goed aanvoelt wat anderen nodig hebben. Je wil het hen graag naar de zin maken. Een valkuil is dat je jezelf hierin soms verliest en moeite hebt om jouw grenzen te stellen en eigen keuzes te maken. Het is daarom belangrijk dat jijzelf ook goed weet wat JIJ wil, los van de ander.

 

Tijdens een coachtraject ontdek je veel over jezelf en wat jij nodig hebt.

Wat je misschien al wist krijgt meer diepgang. Wat nog verborgen zit, mag naar boven komen.

Door te focussen op jezelf, leer je ook je grenzen kennen. Ook al verbind je graag, grenzen aangeven is nodig.

Focus op het positieve

Wanneer je een probleem hebt of ergens mee zit, kan je de piekermolen moeilijk of niet stilzetten. Als je te veel nadenkt, ga je twijfelen, op de rem staan en onderneemt ... niets. Je voelt dat dit niet de juiste oplossing is. Je wil graag verandering maar weet niet hoe of wat. Dat kost veel energie en  het is moeilijk om positief te zijn en te genieten als die situatie in je hoofd blijft hangen of telkens opnieuw naar boven komt.

Het is goed om te kijken wat deze lastige situatie betekent. Je hoofd komt tot rust  en de energie begint terug te stromen.

Je gaat meer focussen op het positieve waardoor je gemakkelijker kan

loslaten,ontspannen en genieten.

Innerlijke rust en balans

Als (hoog)gevoelig mens is één van jouw grootste uitdagingen om bij jezelf te blijven. Hiermee bedoel ik dat je je niet te sterk laat afleiden door emoties en de buitenwereld. Binnen in ons kan het zo  heerlijk rustig zijn maar we worden gemakkelijk geprikkeld. Onze rust wordt verstoord wanneer we doorschieten in onze gedachten en emoties en dit niet kunnen stoppen. We geraken mee in onrust als iemand in onze buurt gespannen is, soms moeilijk om hier niet in mee te gaan. Berichten op social media, het nieuws komen hard binnen. Je voelt je snel betrokken met dingen uit de buitenwereld. Het maakt je boos, verdrietig,angstig.

"Elke situatie waar je tegenaan loopt is een kans om te leren en het bewust anders te doen."