top of page
  • Foto van schrijverGwendolyn Knaepen

rust in de storm

Gisteren had ik een zware dag. Hoofdpijn, maagpijn, darmen overhoop, nergens zin in. Mijn innerlijk stemmetje zei "Je bent niet ziek. Er is iets anders." Mijn lichaam reageerde op iets wat ik nog niet wilde zien of voelen. Vanwaar komt nu de pijn en onrust in mijn lijf ?

Mijn hoofd erover breken helpt niet, dat weet ik ondertussen. Gewoon verder gaan of er niets aan de hand is ook niet, dan wordt het alleen maar erger.


"Wat heb ik nu nodig ?" , vroeg ik me af. Ik keek naar buiten naar de donkere lucht. "Eens goed uitwaaien." Jas aan en naar buiten, het veld in. Even goed doorstappen en dan rust. Op een mooi plekje stilstaan, ogen dicht en de wind en regen op mijn gezicht voelen. Heerlijk. Ik laat los.


Dit was er echt aan de hand...

Mijn sterkte is rustig blijven en het positieve zien, maar gisteren was het plots te veel. Het kostte mij veel moeite om in mijn zen te blijven terwijl er zoveel spanning in de lucht hangt. Veel mensen zijn angstig, opgejaagd, boos door alles wat er nu gaande is. We voelen ons in de steek gelaten. Er is te veel negatieve energie en het heeft mij geraakt. Ik heb te lang spanning geabsorbeerd.


Ik wou zo graag positief blijven als tegenwicht, warmte en luchtigheid uitstralen. Daardoor heb ik mijn eigen zorgen en verdriet te weinig ruimte gegeven, deze gevoelens afgeblokt. Dankjewel slim en trouw lichaam van mij om me dat even duidelijk te maken.


Laat het nu maar eens goed stormen en waaien. De wind mag alles meenemen. Het is tijd om los te laten.


Vandaag is de rust weergekeerd.

Ik kies er opnieuw bewust voor om in alles de positieve kant te blijven zien, maar besef ook goed dat er geen positief kan bestaan zonder negatief. Ze mogen elkaar in balans houden.


Wat ik heel graag mee wil geven aan degenen die dit lezen:

Laat je niet verpletteren door al het negatieve.

Zie ook wat voor positieve veranderingen deze crisis kan brengen.


Het is nu echt de tijd om...


na te gaan wat echt super belangrijk is in het leven. (Vaak zijn dit niet de materiële dingen.)

los te laten wat je te veel kostbare tijd en energie kost en weinig of niets oplevert.

je gevoelens niet weg te drukken maar ze juist ruimte te geven.

je gevoel te leggen in iets ( zingen, tekenen, schrijven, dansen, sporten, koken,...)

echt jezelf te durven zijn.

bewust en creatief om te springen met je tijd en geld.

goed voor jezelf te zorgen.

tijd te nemen voor ontspanning en rust.


Vanuit innerlijke rust lukt alles beter, echt waar.


Ik wens je een hartverwarmende herfst toe. Ga maar lekker veel uitwaaien.29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page